روز دختر ( دهه کرامت 1 )
میلاد کریمه اهل بیت، حضرت معصومه _ سلام الله علیها _ روز دختر است. این روز فرخنده را به همه دخترانمان خجسته باش می گوییم. به این مناسبت، با سخنی، به پیشگاه آن حضرت ابراز ارادت می کنیم و میلادشان را مبارک باد میگوییم:
» قم و خراسان، دو کانون ایمان
خداوند سبحان، از سر حکمت و رحمت،... قوانین وسنتهایی را در سرشت جهان نهاده و آنها را در شریانهای آفرینش، جاری ساخته است.
با اندیشیدن در نظام جهان و با کاویدن تاریخ انسان می توان گفت که گویا از سنتهای تکوینی الهی در مسیر حیات آدمیان، یکی این است که - غالبا- در کنار هر مرد برومند، زنی توانمند حضور داشته باشد و همراه هر زن شایسته، مردی ارجمند وجود داشته باشد. با اعتبارات و عناوین گوناگون: زن و شوهر، خواهر و برادر، مادر و فرزند، راهبر و راهرو، و عناوین دیگر. مانند این حضرات: آدم و حوا، ابراهیم و هاجر، موسی و آسیه و صفورا، عیسی و مریم، محمد و خدیجه، علی و فاطمه، حسن و حسین و زینب، و...رضا و معصومه. صلوات الله علیهم.
حضرت معصومه (س) گویا رسالتی چونان رسالت حضرت زینب(س) داشت.
همان سان که "عقیله بنی هاشم" پیام رسان نهضت حسینی بود، " کریمه اهل بیت" نیز پیام رسان نهضت رضوی بود و همین رسالت، او را از حجاز، عازم ایران کرد.
خوشا ما ایرانیان که میزبانان این بزرگوارانیم!...
مکانت فاطمه معصومه(س)
از بانوان اهل بیت پیامبر اکرم (ص)، پس از فاطمه زهرا و زینب کبری سلام الله علیهما، هیچکس را به منزلت فاطمه معصومه (س) سراغ نداریم. نیز در میان اولاد امام موسی بن جعفر(ع)، پس از امام رضا (ع)، هیچکس مکانت حضرت معصومه را ندارد.
هنگامی که توصیف و تمجید امامان معصوم ، همانان که جز به رضای خداوند سبحان سخنی نمی گویند، را درشأن این بانو میشنویم، بر عظمتش خضوع می ورزیم. و آنگاه که تواضع خاکسارانه عالمان و عارفان سترگ را بر ساحت مقدسش می نگریم، بر درگاهش خاشع می شویم و به مهرش دل می سپاریم.
راستی، یک بانوی جوان میتواند تا این مکانت عالی، عروج کند؟ آری می تواند!
زهی سعادت ما که در جوار اوییم! خدایا! مباد که همجوارانی ناسزاوار باشیم!
توفیقمان ده که به ساحتش ادب ورزیم تا از کرامتش محروم نمانیم.
از خدا خواهیم توفیق ادب
بی ادب محروم ماند از لطف رب
مقام کریمه در سخن کریمان
بنگریم که اولیای معصوم الهی، مقام کریمه اهل بیت را چسان بیان میفرمایند:
1- پیش از آنکه حضرت معصومه، ولادت یابد، جد بزرگوارش حضرت صادق (ع)، درباره ایشان فرمود: "....در آینده ای نه چندان دور، یکی از فرزندانم به نام فاطمه معصومه، که دختر پسرم موسی کاظم است، در شهر قم وفات می یابد و همانجا دفن می شود. هر کس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب میشود.
با شفاعت فاطمه معصومه، شیعیان من به بهشت می روند. زیارت او، بهای بهشت است. (1)
2- امام رضا(ع) فرمود: "هر کس خواهرم معصومه را در قم زیارت کند، چونان است که مرا زیارت کرده است. هر کس که او را عارفانه زیارت کند و مقام و منزلت وی را بشناسد، پاداشش بهشت است. (2)
3- امام جواد(ع) فرمود: هر کس قبر عمه ام در قم را زیارت کند، پاداشش بهشت است. (3)
فرجام مقال
سخن راندن در مقام و مکانت آن عارفه محدثه عالمه معصومه، مجالی بسیار فراخ می طلبد تا با نگارش کتابی پربرگ بتوان گوشه هایی از منزلت رفیع وی را نمایاند. اما با یک مقالت کوتاه ، تنها می توان قطره هایی از یک دریا را درون انگشتانه جای داد.
تا قیامت گر بگویم زین کلام
صد قیامت بگذرد وین ناتمام
با امید به عنایت آن کریم و این کریمه، آن عالم و این عالمه، آن عارف و این عارفه، آن معصوم و این معصومه، آن برادر و این خواهر، آن نگین خراسان و این نگین قم، و آن رضا و این معصومه، مقالت را با شعری شائقانه، به فرجام می بریم:
ای ضریحت حریم مهر، یاد سبزت شمیم مهر
نام پاکت نسیم مهر، رحمت آسمان سلام
روی تو قبله گاه دل، ای دل بیدلان سلام
هر که یکسر دلش شکست، از طبیبان نظر گسست
آمد و رشته بر تو بست، ای امید جهان سلام
هم شفا و شفاعتی، هم دعا و اجابتی
هم ولا هم ولایتی، ای زمین را امان، سلام
آن که مهر تو برگرفت، وز غمت شور و شر گرفت
بیکران زیر پر گرفت، بر تو تا بیکران سلام (4)
پی نوشت:
(1) سفینه البحار، ماده "قم". و نیز: مستدرک الوسایل، ج 10، ص 368.
(2) مستدرک الوسایل، ج 10، ص 368.
(3) بحارالانوار، ج 48، ص 316.
(4) سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا).