در مصاحبهٔ خبرگزاری رسا با حجتالاسلام علیاکبر مظاهری مطرح شد:
بنایی ضعیف، شلوغ و فربه؛ حاصل کار مهندسان فرهنگ
حجتالاسلام مظاهری مهندسی فرهنگی را ضعیف، شلوغ و چاق خواند و گفت: علت این است که متولیان بسیارند و مشخص نیست که امکانات در دست چه کسانی است.
اشاره: فرهنگ یکی از موضوعات اصلی تمدن است که برای ساخت تمدن باید بدان پرداخته شود. اصولاً تمدنهایی که فرهنگی جهان شمول ندارند در سطح تمدنی قومی و منطقهای باقی میماند اما تمدنهایی با فرهنگهای جهان شمول به دنبال گسترش جغرافیای فرهنگی خود هستند. نگاه عمیق به فرهنگ موجب جهان شمولی تمدن میشود در حالی که برخی با اسارت فرهنگ در منجلاب سیاسی بازی و یا با گذاشتن عینکهای سطحینگر میخواهند چنین دیدگاهی نسبت به فرهنگ مغفول بماند.
از اینرو خبرگزاری رسا در گفتوگو با حجتالاسلام علیاکبر مظاهری، استاد حوزه و دانشگاه و مؤلف چندین کتاب در حوزه فرهنگ و جامعه، به نگاه موجود به فرهنگ و مهندسی فرهنگی در کشور پرداخت.
🔹 چهل سال از انقلاب اسلامی گذشته، به نظر شما نهادهای فرهنگی در این مدت در پیشبرد فرهنگ عمومی اسلامی ـ ایرانی چقدر موفق بودهاند و چه ایراداتی داشتند؟
در زمان حاضر کلمه فرهنگ جزو واژههای سهل ممتنع شده است، سهل به این معنا که همه میدانند فرهنگ به چه مفهومی گفته میشود، اما اگر پرسیده شود که فرهنگ به چه معنا است؟ خیلی از مردم نمیتوانند آن را تعریف کنند یا تعریفهای متفاوتی از آن را ارائه میکنند. در این موضوع یکی از وظایف ما فرهنگیان یا مجموع کسانی که کارهای فرهنگی میکنند از جمله خبرگزاریها، اندیشمندان، فرهیختگان و دانشمندان تبیین درست واژۀ فرهنگ برای مردم میباشد.