بازنشستگی؛ آفتها و مدیریتها
مشاوره خانواده
پرسش:
خانمی نوشتهاند: بازنشستگی همسرم شاید به خاطر مزایا و دریافتهای مالی، برایمان بد نشده، ولی - متأسفانه - صمیمیت ما کمتر شده. او بیشتر از قبل عصبانی میشود، از کوره در میرود، ایرادهای بیجا میگیرد.
به راهنمایی شما نیازمندم.
پاسخ ما:
آفرینتان میگوییم که چنین دانایید. مرحبایتان میگوییم که چنین در اندیشه پاسداری از ارزشهای زندگیتانید. خدایتان پاداش نیکو دهد. موقعیت شما و همسرتان و وضعیت جدید زندگیتان را میشناسیم و درک میکنیم؛ زیرا این پدیده (بازنشستگی و ناگواریهای آن)، پدیدهای است گسترده و شناختهشده.
اکنون چنین کنید:
۱. پاسداری از صمیمیت؛
صبوری ورزید. نگذارید صمیمیتتان خدشه پذیرد. میدانیم که سخت است، اما فایدههایش بسیار است. شما و همسرتان سالها با صمیمیت زندگی کردهاید. این گوهر بیبدیل را هرگز از کف ندهید. با تمام توان از آن پاسداری کنید.
۲. پرهیز از مقابلهبهمثل؛
هنگامههای عصبانیت و از کورهدررفتنهای همسرتان، با ایشان مقابلهبهمثل نکنید.
۳. بازنشستگی یا خانهنشینی؛
ما با همسرتان سخن بسیار داریم. چگونه میتوانیم با ایشان سخن بگوییم؟ ما را در انجام این کار یاری کنید. «بازنشستگی» با «خانهنشینی» متفاوت است. آنچه مثبت است، بازنشستگی قانونی و بهرهمندی از مزایای آن است، اما خانهنشینی، برای مرد، منفی است. این موضوعی است که درباره آن با همسرتان سخن داریم. اما اکنون که شما مخاطب ما هستید، میگوییم: همسرتان را به بیرونرفتن از خانه تشویق کنید، اما با مهربانی و ظرافت، نه با دستور و تحقیر.
۴. در جستوجوی آرامش؛
همسرتان را به مشاوره با مشاوری دانا و توانا تشویق کنید.
۵. در آثارمان، درباره بازنشستگی، بسیار نوشتهایم. بهخصوص در کتاب «فرهنگ خانواده» که یک بخش بلند چهار فصلی به این موضوع اختصاص یافته است. آن را به دقت بخوانید و همسرتان را نیز تشویق به خواندن کنید.
خدای سبحان یاور و مددکارتان باشد.
علیاکبر مظاهری، مجله خانه خوبان، شماره ۱۱۵، مهر ۱۳۹۷.
- ۹۷/۰۷/۱۳