🍁 افسردگی پاییزی
✍️ با شروع فصل پاییز و زمستان، برخی از افراد علائم افسردگی را از خود نشان میدهند. البته اینکه افراد در زمانهای مختلف حالات روانی متفاوتی داشته باشند، امری کاملا طبیعی است. مثلا بیحوصلهبودن در زمستان را بسیاری افراد تجربه میکنند، اما وقتی این حالات از حدی فراتر میرود، میتوان آن را به عنوان یک اختلال بررسی کرد.
"اختلال خلقی فصلی" (disorder affective seasonal ) که به افسردگی فصلی نیز مشهور است، اختلالی است که در اثر کاهش نور آفتاب به هنگام نزدیک شدن فصل پاییز و زمستان و کوتاهشدن طول روز بروز میکند.
کوتاهشدن روز و کاهش اشعه خورشید و به دنبال آن، کاهش تولید "ملاتونین"، در ایجاد این نوع افسردگی نقش دارد و زمینه بروز افسردگی فصلی را، خصوصاً در افرادی که آسیبپذیری بیولوژیک بیشتری دارند، ایجاد میکند.
🔻احساس غم و ناراحتی عمیق با منشا نامعلوم، تصور پوچ و بیارزشی، ناتوانی در تصمیمگیری درست، بیانرژیبودن برای هرکاری، سرزنش دائمی خود به خاطر مسائل واقعی یا موهوم، احساس کسالت شدید، اضطراب بیدلیل و عدم تمرکز، از علائم این اختلال است.
👈 اقدامات زیر میتواند در جلوگیری از وقوع این مسئله موثر باشد:
1⃣ انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم؛ در زمستان به دلیل کاهش فعالیت بدنی روزمره، این موضوع ضرورت بیشتری پیدا میکند . پیادهروی در هنگام صبح، بسیار مفید است.
2⃣ قرارگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، به میزان حداقل یک ساعت در روز.
3⃣ بازکردن پردهها و قرارگرفتن در مکانهای پرنورتر منزل یا محل کار.
4⃣ چندسفر کوتاه به مناطق گرمتر و آفتابگیرتر.
5⃣ رژیم غذایی مناسب که در آن ویتامینها و مواد معدنی به مقدار کافی تامین شده باشد.
6⃣ مواقعی که هوا ابری است، سعی کنید از خانه خارج شوید و در مکانهای شلوغ و پرجنبوجوش حضور یابید.
🗝 در صورت تداوم و تشدید علائم، فنوتراپی (نوردرمانی)، دارودرمانی، و رواندرمانی، برای کنترل و درمان این اختلال، اثربخش است.
#افسردگى _ پاییزى
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
@UMZcounseling
- ۹۷/۰۸/۱۶