اخلاقم آرزوست...
دروغ و تهمت، هرگز!
سخن یک خطیب...:
همانطور که در جنگ، برخی اوقات، خلاف شرعها جایز میشود، در جنگ سایبری هم خلاف شرعها جایز میشود. یعنی الان شرایطی است که شما با هرچه که به دستتان میرسد بزنید. ملاحظه هیچ طرف را هم نکنید. چون شما نزنید، دشمن شما را میزند.
(خبرگزاری فارس)
سخن شهید مطهری:
...بعضی آدمهای کمسواد این «باهِتوهُمْ» (در سخن پیامبر اسلام) را اینطور معنی کردند: به آنها تهمت بزنید و دروغ ببندید. بعد میگویند: اهل بدعت، دشمن خدا هستند و من دروغ علیه او جعل میکنم. با هر کسی هم که دشمنی شخصی داشته باشد میگوید: این ملعون، اهل بدعت است. صغری و کبری تشکیل میدهد، بعد هم شروع میکند به دروغ جعلکردن علیه او.
شما ببینید اگر جامعهای به این بیماری مبتلا باشد که دشمنهای شخصی خودش را اهل بدعت بداند و حدیث «باهِتوهُمْ» را هم چنین معنی کند که دروغ جعل کن، با دشمنهای خودش چه میکند! آن وقت است که شما میبینید دروغ اندر دروغ جعل میشود. (آشنایی با قرآن، ج۴، ص۴۹)
سخن دیگری از ایشان:
معنای اینکه اگر با اهل بدعت روبرو شدید، "باهتوهم"، یعنی با منطقی قوی با آنها روبرو بشوید، مبهوتشان بکنید، آنچنانکه ابراهیم با جبّار زمان خودش نمرود مباحثه کرد و مبهوتش نمود «فبهت الذی کفر» ... عدهای آمدهاند از این حدیث اینجور استفاده کردهاند که اگر اهل بدعت را دیدید، دیگر دروغ گفتن جایز است، هر نسبتی میخواهید به اینها بدهید، هر دروغی میخواهید ببندید، یعنی برای کوباندن اهل بدعت که یک هدف مقدس است، از این وسیله نامقدس یعنی دروغ بستن استفاده بکنید...
آدمهای حسابی، هرگز چنین حرفی را نمیزنند. آدمهای ناحسابی گاهی دنبال بهانهاند. (سیری در سیره نبوی، ص۱۲۸)
سخنی دیگر از ایشان:
فرنگیمآب ما میگوید: «الْغایاتُ تُبَرِّرُ الْمَبادی»، هدف باید خوب باشد، هدف که خوب بود، وسیله، هرچه شد شد. مقدّسمآب ما هم میگوید: به ما گفتهاند «باهِتوهُمْ»، حق داریم هرچه دلمان بخواهد بگوییم، و میگوییم هرچه دل خودمان بخواهد. آن وقت ببینید به سر دین چه میآید؟!
(مجموعه آثار، ج۱۶، ص۱۰۴)
۱۹ اردیبهشت ۹۸
- ۹۸/۰۲/۱۹