عشق ویژه
مشاورهٔ خانواده
پرسش:
آقا یا خانمی پرسیدهاند:
آیا رواست که مرد متأهل، با عشق دختر دیگری به سر کند، هرچند این امر را فقط درد دل داشته باشد و ابراز نکند؟
پاسخ ما:
۱. آدمی برای وصول به «سعادت»، نیازمند «ریاضت» است. زندگی اینجهانی، برای آدمیان، چنان ساخته شده که برداشتن دست از پیش لگام نفس، فسادانگیز است.
۲. اگر همسران؛ چه زنان و چه مردان، بهجز همسر خویش، به دیگری چشم بدوزند یا دل ببندند (که دلبستن، اغلب، پس از چشمدوختن میآید)، زندگی خانوادگیشان آسیب میبیند. از اینروست که خداوند سبحان به پیامبر رحمت فرموده است:
«قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَیَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِکَ أَزْکَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا یَصْنَعُونَ ﴿۳۰﴾ وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ ...}»؛ (ای پیامبر ما!) به مردان مؤمن بگو که چشمانشان را فروخوابانند و دامانشان را پاکیزه گردانند، که این برای ایشان پاکتر است. خدا بر آنچه میکنند آگاه است. و زنان مؤمن را بگو که چشمانشان را فروخوابانند و دامانشان را پاکیزه گردانند و زیورهایشان را آشکار نکنند... (سورهٔ نور، آیات ۳۰ و ۳۱)
۳. تنوعطلبی، همهجا بد است، اما در مسائل شهوانی بدتر است. شرط ایمانمداری است که مرد و زنی که پیمان همسری بستند، به آن پیمان، پایبند بمانند، و شرط خردمندی است که همسران، از کاشانهشان صیانت کنند، و شرط شریعت است که شریعتمداران، حریم شریعت را پاس بدارند، و شرط دیانت است که دینداران، قناعت ورزند؛ افزونخواهی، خلاف تقواست. تنوعطلبی، با قناعت، ناسازگار است.
۴. با عشق دیگری بهسرکردن، از سهم عشق به همسر میکاهد و کاهش این سهم، سستی ارکان خانواده را سبب میشود. پس، از سر نیکخواهی، به همسران میگوییم:
دلارامی که داری دل در او بند
دگر چشم از همه عالم فروبند!
الاهی چنین باد!
علیاکبر مظاهری
۲۰ شهریور ۹۸
- ۹۸/۰۶/۲۰