بازخورد برای مطلب «احترامتان دست خودتان است!» / ۳
🔸پاسخی دیگر به پرسش دکتر صدرا صبایی که در پستهای قبلی به آن پرداخته شد
🔹پاسخ را از خانم طیبه نوحی، استاد دانشگاه، میخوانیم:
🔸جبران ابهت از دسترفته
اقتدار مرد در خانواده، جزو ویژگیهای اصلی اوست. باید سعی شود این ویژگی خدشهدار نشود. مرد تکیهگاه، استحکامبخش و امنیتبخش خانواده است. همانطور که اگر شاخهای شکست، دیگر نمیتوان به آن تکیه کرد، اگر ابهت مرد هم از دست برود، دیگر تکیهگاه خوبی نخواهد بود.
گاهی اتفاق میافتد که بهعلت روشهای نادرست تربیتی، مرد اقتدار خود را از دست میدهد، که، هرچند بهسختی، اما میتوان آن را با تغییر شیوهٔ تربیتی جبران کرد.
برخی با استفاده از تلههای تربیتی مانند دروغگفتن، تخریب افراد، رشوهدادن، تهدیدکردن، میکوشند این مسئله را ترمیم کنند. با این روش مشکل حل نخواهد شد که هیچ، بنیان تربیتی نابود میشود.
برای جبران ابهت از دسترفته، ابتدا لازم است مرد نگرش خود را به زندگی و نحوهٔ تربیت تغییر دهد؛ چراکه او بر پایهٔ اقتدار آفریده شده است.
برخی از مردان اقتدار را با اعمال قدرت و زور نابهجا نسبت به زن و فرزندان اشتباه میگیرند، تا جایی که زن و فرزند اگر کار اشتباهی کنند، جرئت بیان آن را ندارند. در اینگونه موارد اگر به فرزندان سخت بگذرد، قصد تخریب ابهت مرد را میکنند. آنچه لازم است قدرت همراه با امنیت است، نه قدرت با خشونت.
نکتهٔ دیگر این است که مرد باید از دستوردادن زیاد و مستقیم اجتناب کند. افراد را تحت فشار و تهدید قرار ندهد و نقش آرامبخش را برای خانواده داشته باشد و نقش امنیتدهی خود را در خانواده پررنگ کند.
با توجه به نتایج تحقیقات انجامشده، زن خانواده در این امر نیز نقش اساسی دارد. وی در زندگی باید از همسرش اطاعت صمیمانه داشته باشد و از قهر و جدل دوری کند. مرد نیز از ابراز محبت به زن دریغ نکند. فرزندان، با مشاهدهٔ این رفتارها، جایگاه پدر را ارتقایافته مییابند. و اینگونه تا حدی اقتدار از دست رفته، باز خواهد گشت.
به امید خدا.
۹۹/۴/۲۸
- ۹۹/۰۴/۲۸