مدیریت یک نیاز غریزی
#نویسنده_و_مشاور:
#علیاکبر_مظاهری
⭕️ ریشههای طلاق (۱۵)
🔥 تنوعطلبی همسران (۱)
💠 بیکرانگی
آدمی، در پارهای از ابعاد وجودی خویش، بیکران است. نه بیکران مطلق! آن که مخصوص خدا است؛ بلکه کرانههایش ناپیدا است. یکی از آن ابعاد، «سیریناپذیری» او است؛ سیریناپذیری در برخی از امور حیات اینجهانی.
آیا این بیکرانگی، حکیمانه است؟ بله. اما قانونمند است. مدیریتطلب است. اکنون به این موضوع فلسفی ورود نمیکنیم. میرویم بر سر درس خودمان.
❎ تنوعطلبی همسران
گوناگونگی، در پارهای از مسائل خانوادگی، نیازمند «مهار» است. اگر این مهارکردن، انجام نپذیرد، از بنیان خانواده، دمار برمیآورد؛ پایههای آن را لرزان و سپس اصل بنیان را ویران میکند. گوناگونهطلبی در امور خانوادگی، پرشمار است، اما سخن اکنونی ما دربارهٔ «تنوعطلبی جنسی و عاطفی همسران» است. این گوناگونهطلبی، دانهدرشتترین مصداق تنوع طلبی در روابط همسران است.
با دقت، همراهیمان کنید.
❇️ ریاضت، قناعت، سعادت
🔹 از زبان مشاور
🔸 مشاورهٔ خانواده
خانمی، از تنوعطلبی شوهرش، سخت نالیده و چاره طلبیده است.
🔻 پاسخ ما
۱. آدمی، برای وصول به «سعادت»، نیازمند «ریاضت» است. زندگی اینجهانی، برای آدمیان، چنان ساخته شده که برداشتن دست از پیشِ لگامِ نفس، فسادانگیز است.
۲. اگر همسران، چه زنان و چه مردان، به جز همسر خویش، به دیگری چشم بدوزند یا دل ببندند (که دلبستن، اغلب، پس از چشمدوختن حاصل میشود)، زندگی خانوادگیشان آسیب میبیند.
ازاینرو است که خداوند سبحان، به پیامبر رحمت (صلّیاللهعلیهوآله) فرموده است:
«قُلْ لِلْمُؤمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبصَارِهِمْ وَ یَحفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِکَ أَزْکَى لَهُمْ إِنَّ اللهَ خَبِیرٌ بِمَا یَصنَعُونَ، وَ قُلْ لِلْمُؤمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لایَبْدِینَ زِینَتَهُنَّ...»؛
[ای پیامبر ما!] به مردان مؤمن بگو که چشمانشان را فروخوابانند و دامانشان را پاکیزه گردانند؛ که این برای ایشان پاکتر است. خدا بر آنچه میکنند، آگاه است؛ و زنان مؤمن را بگو که چشمانشان را فروخوابانند و دامانشان را پاکیزه گردانند و زیورهایشان را آشکار نکنند... .
(سورهٔ نور، آیهٔ ۳۰ و ۳۱)
۳. تنوعطلبی، همهجا بد است؛ اما در مسائل شهوانی، بدتر است. شرط ایمان، این است که مرد و زنی که با یکدیگر پیمان همسری بستهاند، به آن پیمان پایبند بمانند؛ و شرط خردمندی این است که همسران، از کاشانهشان صیانت کنند؛ و شرط شریعت این است که شریعتمداران، حریم شریعت را پاس بدارند؛ و شرط دیانت است که دینداران، قناعت ورزند.
افزونخواهی، خلاف تقوا است. تنوعطلبی، با قناعت، ناسازگار است.
۴. با عشق دیگری به سر کردن، از سهم عشق به همسر میکاهد و کاهش این سهم، سستی ارکان خانواده را سبب میشود. پس، از سر نیکخواهی، به همسران میگوییم:
دلارامی که داری دل در او بند
دگر چشم از همه عالم فروبند
۵. مطالب «تنوعطلبی همسران» را، که این روزها دارم مینویسم و در رسانههایمان منتشر میشود، بهدقت بخوانید و تا آخر، دنبال کنید، همسرتان نیز بخوانند، تا به نتیجهٔ مطلوب برسیم.
به امید خدا.
{ادامه دارد}
۱ تیر ۱۴۰۲
ما را در رسانههایمان دنبال کنید 👇
http://zil.ink/mazaheriesfahani?v=1
- ۰۲/۰۴/۰۹