مهلت پنجروزه (۶)
#نویسنده_و_مشاور:
#علیاکبر_مظاهری
⭕️ وجدان بیدار
خانمی که قصد داشت وکیل بگیرد برای اقدام به طلاق، و با خواندن مطلب «مهلت پنجروزه (۱)»، تردید کرد و مطلبی نوشت که در پست «مهلت پنجروزه (۲)» منتشر کردیم، اکنون مطلب تازهای نوشته است. ایشان، از میان راهکارها، سه راهکار را عمل کرده است: تردید و توقف، مشاورهٔ با خویشتن، افکندن دست بر دامان خدا.
نوشتهاش را بخوانیم: 👇
راستش وقتی به عنوان یک مشاور روبروی خودم قرار گرفتم، اول از خودم پرسیدم: سه ویژگی منفی همسرت چیست که تو را وادار به جدایی میکند؟
در نگاه اول این طور به نظرم آمد که سه تا کم است و الان باید پشت سر هم تا سی مورد بنویسم. یقین داشتم ویژگیهای او بدترین صفات ممکن برای یک شوهر است، اما غیر از من کسی آنجا نبود؛ هر چه به ذهن و زبانم میآمد، نمیتوانستم بنویسم، چون میدیدم من هم در این ویژگی منفی، سهم دارم و بلکه سهم من بیشتر است. میترسیدم که بنویسم و دست خودم رو شود!
وقتی کم آوردم، گفتم: مشکل اصلی این است که دیگر دوستش ندارم و حتی از او متنفرم. دلیل این نفرت، به گذشته برمیگردد... .
اما در حال حاضر چیزی نداشتم بگویم، و حتی تعجب میکردم از اینکه او چطور توانسته در این مدت، مرا تحمل کند و دَم نزند.
میدانید چرا اینقدر حالم بد شده؟ چون خیلی میترسم. تا حالا فکر میکردم خدا با من است، اما حالا میترسم من آدم بدی باشم و خدا مرا مؤاخذه کند و عذرم را نپذیرد. و هر چه از بدیهای او بگویم، از من بپرسد خودت با او چطور رفتار میکنی؟
میترسم از اینکه توبهٔ او را قبول کرده باشد و درجهٔ صبر و تحملش از من بالاتر باشد و خدا امتیازات ویژهاش را به او بدهد. و یا بعد از طلاق، او خوشبختتر بشود و من تیره روزتر.
چرا خدا را از این زاویه نمیدیدم؟
اگر مشاور، همین سؤال را از همسرم میپرسید، حق داشت دهها ویژگی واقعاً منفی از من بگوید، ولی چرا من به او اصلاً حق نمیدادم؟ و چرا اینقدر زیاد به خودم حق میدادم؟
آیا خدا عذرهای مرا قبول میکند؟
🔻 پاسخ ما
مرحبایتان میگوییم که چنین نیکو عمل کردهاید. اکنون چنین کنید:
۱. دیگر خود را شکنجهٔ روانی نکنید. بس است. همین که آگاه شدید و از راه خطا بازگشتید، کافی است. وجدان شما بیدار است. «خودْملامتی»، وجدانتان را میآزارد. مراقب باشید که ملامت خویشتن، وجدانتان را فلج نکند.
۲. به رحمت خدا امید ببندید. شما ایمانتان استوار است. با توبهای راستین، امیدتان به رحمت الاهی را بازآفرینی کنید.
۳. به همسرتان مهر بورزید و با هماهنگی با ایشان، بر جراحتهای زندگیتان مرهم نهید و خرابیهای روابطتان را ترمیم و بازسازی کنید.
به امید خدا.
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
ما را در رسانههایمان دنبال کنید 👇
http://zil.ink/mazaheriesfahani?v=1
- ۰۲/۰۴/۰۹