خوراک جان
خوراک جان
#نویسنده_و_مشاور: #علی_اکبر_مظاهری
حسِ خجسته (۲)
از زبان مشاور
مشاورهٔ اخلاقی - عرفانی
پرسش
آقایی صاحبنام، که خواستهاند نامشان نیاید، گفته و پرسیدهاند:
لذتهای معمول، که از عوامل گوناگون لذتبخش برایم حاصل میشود، بخشی از وجودم را میگیرد، اما جانم را سَرپُر نمیکند. نیمی یا کمتر از نیم را فرامیگیرد و افسوس که کمکم خالی میشود. گاهی که توفیقی دست میدهد و مجالی فراهم میشود و بهجتهایی معنوی تحصیل میکنم، مییابم که این بهجتها بسیار غنیتر و شیرینتر از لذتهای معمولی است. روانم را سرشار میکند، دوام این حالتها بیشتر است، اما بهتدریج فرومینشیند و باز طعم تلخ فقر معنوی را مییابم.
نوشتههای اخلاقی و عرفانی شما را در رسانههایتان میخوانم؛ بهخصوص «حسِ خجسته» را. که برایم اثرگذار و خوشایند است.
اکنون سؤالم این است که چهکنم که وجودم از لذتهای معنوی، خالی نشود؟ نیازمند دائمی لذتهای عرفانیام.
پاسخ ما
۱. شکرگزاری و آبیاری
خدا را شکر گویید که نعمت لذتهای عرفانی را نصیبتان کرده است. این موهبت، ارجمندترین بهرهٔ جهان است. آن را پاس بدارید. نگذارید کممایه شود. این نهال فرخنده را، بهدوام، آبیاری کنید. همانگونه که خودتان یافتهاید، هیچ بهجتی، هیچ موهبتی، هیچ لذتی، به پای این حالت نمیرسد.
۲. تغذیهٔ پیوسته
این حقیقت را باور کنیم که همانگونه که باید دائم به جسممان غذا برسانیم، جانمان نیز، بهدوام، خوراک میطلبد. انسان چنان آفریده شده که نیازمند مراقبت همیشگی است، نیز نیازمند تغذیهٔ پیوستهٔ روحی است. روح را، دست کم، در سطح جسم بنشانیم. همانسان که پیوسته به جسممان غذا میرسانیم و مراقب سلامت آنیم، به روحمان نیز باید پیوسته خوراک برسانیم. همگیمان باور داریم که بدنمان، همهروزه، خوراک میخواهد. نیز یقین داریم که نهال نِشَستهٔ در باغچهٔ خانهمان، آب و نور همیشگی میطلبد، و اگر این خوراکها به جسممان و نهال باغچهمان نرسد، رنجور میشود و سپس پایان میپذیرد. روح نیز چنین است. حتماً چنین است.
بنابرمثال: عبادت، در همهٔ ادیان الاهی، آمده است. در اسلام، نماز، برجسته است. چرا همیشه نماز میخوانیم؟ نماز دیروز برای امروز کفایت نمیکند. حتی عبادت صبح برای ظهر کافی نیست، و ظهر برای شب. این همان آبیاری دائمی روح است؛ تکرار ضروری.
۲۸ مهر ۱۴۰۲
{دنبالهٔ مطلب را در پست بعد بخوانید. به خواست خدا.}
ما را در رسانههایمان دنبال کنید 👇
🌐 http://zil.ink/mazaheriesfahani?v=1
🌐 http://zil.ink/Mazaheriesfahani_ir
- ۰۲/۰۹/۰۵