رازهای زندگی
مشاوره خانواده
پرسش:
خانم متأهلی پرسیدهاند: مادرم گلایه میکند و میگوید: «چرا مسائل زندگیات را به من نمیگویی و من را در جریان امور مختلف زندگیات قرار نمیدهی؟» لطفاً بفرمایید که یک دختر چه میزان از مسائل زندگی مشترکش را لازم است با مادرش در میان بگذارد؟
پاسخ ما:
آفرینتان میگوییم که پاسدار حریم زندگیتان هستید.
چون اخلاق و منش مادرتان را نمیدانیم، به گونهای عمومی و فراگیر به پرسشتان پاسخ میدهیم:
مسائل زندگیتان را سه دسته کنید:
۱. رازهای زندگی؛
مسائل خصوصی زندگی، رابطه خود و همسرتان، دلخوریهای میان خود و همسرتان که الاهی هرگز نباشد، امور اقتصادیتان. اینها را نهتنها به مادرتان، بلکه به هیچکس دیگر نگویید. مگر به مشاوری دانا، توانا و امین؛ آن هم در صورت لزوم و برای گرفتن راهکار حل مسائل.
۲. امور پنهان؛
برخی از مسائل زندگی به گونهای است که اگر آشکار شود، دخالت دیگران را برمیانگیزد؛ مانند پساندازهای مالی، تصمیمهایی برای زندگی آینده و میزان درآمدهای مالی. ما نباید دیگران را به دخالت در زندگی خود دعوت کنیم. بگذارید امور پنهان، پنهان بماند؛ چراکه آشکار شدنشان آفت خیز است.
۳. امور آشکار؛
مسائلی که پنهانکردنش نه ضروری است، نه ممکن؛ مانند امور عادی و روزمره زندگی، خرید یا تعویض خانه، وسایل خانه، اتومبیل. این امور آشکار را خویشان و دوستان میبینند؛ اما اینها را نیز بگذارید بعد از انجام کار ببینند و خبردار شوند.
درخواست مادرتان را، مؤدبانه، اجابت نکنید. لازم نیست به صراحت با ایشان مخالفت کنید. با لبخند پاسخشان گویید و در عمل دخالتشان ندهید.
در آموزههای دینی ما آمده:
رفتوآمدهایت و داراییات و عقیده و اندیشهات را پنهان بدار.
خداوند سبحان رهنمایتان باد.
علیاکبر مظاهری، مجله خانه خوبان، شماره ۱۱۵، مهر ۹۷.
- ۹۷/۰۷/۱۳