دزدی در کودکان (۱)
مشاورهٔ تربیتی
پاسخ استاد علیاکبر مظاهری به مادری حیران
پرسش:
مادر جوانی هستم. در تربیت پسرم با مسئلهٔ تاسفباری مواجه شدهام. به خاطر این مسئله، بسیار نگران و غمگینم و برایش اشک میریزم.
پسر ٨ سالهام از حدود ٢ سال پیش تاکنون چندین بار از کیف من دزدی کرده است. بهتازگی متوجه شدهام که از جیب پدرش نیز پول برمیدارد.
از همان اوایل که متوجه دزدیاش شدم، بهشدت تنبیهاش کردم، اما الان به این نتیجه رسیدهام که تنبیه سودی ندارد.
درمانده و حیرانم، نمیدانم راهکار صحیح چیست.
لطفا راهنماییام کنید.
پاسخ استاد:
راهکارهی مقدماتی:
به این نکتهها، بهدقت، توجه کنید:
١. نگران نباشید، صبور و دلآرام باشید تا کار خرابتر نشود. با حوصله عمل کنید و شدتعمل نداشته باشید تا آرامآرام بررسیهای لازم را انجام دهیم.
۲. اگرچه ظاهر این مسئله بزرگ است، باطنش اصلا بزرگ نیست. میدانم این مسئله، برای والدین، سخت و ناراحتکننده است و در نظرشان بزرگ جلوه میکند.
۳. بر این کار اسم دزدی نگذارید. این یک عادتِ گذرای دوران کودکی است. همهٔ بچهها در دوران خردسالی این کار را تجربه میکنند، پسران بیش از دختران.
۴. به فرزندتان به چشم دزد نگاه نکنید. او دزد نیست.
۵. کارش را مستقیم به رخش نکشید. فعلا "تغافل" کنید؛ چشمپوشی بزرگوارنه. چنان عمل کنید که با اینکه میدانید، گویا نمیدانید. این بهترین شیوه است. بچه را شرمنده میکند، اما او را ناامید از مهر شما نمیکند. او را بیپروا نمیکند. حریمها حفظ میکند. و فایدههای بسیار دیگری دارد. تغافل، از بهترین راهکارهای تربیتی و اخلاقی است. حقا که تغافل، کلید طلایی تربیت و اخلاق است.
به قلم خانم نرگس صفرخانلو
این مطلب ادامه دارد...
۹۸/۰۷/۰۹
- ۹۸/۰۷/۰۹