خرافات فراگیر (۲)
#خرافات_فراگیر (۲)
#نویسنده: #خانم_مریم_یوسفی_عزت؛ کارشناس ارشد زبان و ادبیات انگلیسی
با سلام خدمت استاد بزرگوار.
در محضر خداوند متعال، دعاگویتانم.
پست «خرافات فراگیر»،
برایم جالب بود، زیرا بسیاری از مردمان جامعهمان به طلسم، طلسمگشایی، دعانویسی، جادو، سرکتاب، بختبستن، بختگشودن... معتقدند.
اکنون سؤالم این است که آیا کسی میتواند، بر اساس آیات و روایات، خلاف سخن شما را ثابت کند یا نه؟
اعتقاد به دعانویسی، طلسم، جادو ... در جان مردم نشسته است. بهقدری که به خدا ایمان دارند، به وجود این دعانویسیها و سرکتابها هم ایمان دارند. و خیلیها این امور را مسبب خوشبختی یا بدبختی خود میدانند.
مشاهدههایم
دیده یا شنیدهام خانوادههایی را که بعد از نوشتن دعایی، دخترشان ازدواج کرده است. بعد از سالها هنوز هم ازدواج آن دختر را مدیون آن دعانویس و دعاهای خوب او میدانند. یا همسران، برای جلب محبت همسرشان، دشمنان برای دوری همسران، پیدا کردن کار برای پسر و... دست به این امور میزنند. یا حداقل سرکتاب باز میکنند تا امیدی برای کسب هدفشان به دست آورند!
من که جوانم و در دوران پرسشها و پاسخها به سر میبرم، هنوز نه باور کردهام نه بیتوجه هستم.
تبیین مسائل معنوی و مذهبی، برای جوانان در جامعهای اسلامی، لازم و واجب است. بنابراین، علاوه بر عالمان، گاه از خود کسانی که به دعانویسان و فالگیران و طلسمبندان و طلسمگشان و بختبندان و بختگشایان مراجعه کردهاند هم سوال میکنم. میگویم: آیا همهٔ آن چیزهایی که میگویند، درست از آب درآمده؟ میگویند: بلی. کندوکاو میکنم، میگویم: اما برخی جزئیاتی را که گفتهاند، نادرست است. پاسخ میشنوم: خوب، او که خدا نیست. یا گاهی خودشان ایراد میگیرند و میگویند: فلانی در کارش حرفهای نیست. باید به کس دیگری مراجعه کنیم. مانند داشتن درجات مختلف علمی میماند.
گاهی که عمیق به اینها میاندیشم، حس میکنم در این امور، اختیار و تصمیمگیری از آدمی سلب میشود. حس میکنم انسانها را برای دانستن پیشاپیش آیندهشان کنجکاو میکند. آدمی را از دعاکردن و توسل دور میکند. مغز را ضعیف میکند. بهجای اندیشیدن در یافتن چارهٔ کار، به زبان و دهان آنان نگاه میشود. و آرام آرام آنچه که نباید، میشود!
۳۰ مرداد ۱۴۰۱
🌐 http://zil.ink/mazaheriesfahani?v=1
- ۰۱/۰۶/۰۸