تواضع و اقتدار
مشاوره خانواده
از زبان مشاور
خانم عزتخواه به مشاوره آمد. پریشان بود و بد حال. ازهمسرش گلایه داشت. همسرش را میشناختم.
او گفت: «از همسرم علی آقا رنجیدهام.»
پرسیدم: چرا؟
گفت: ...«با او برای خرید به بازار رفته بودیم. با فروشندهای حرفمان شد. آن فروشنده به شوهرم بد گفت. به هردوی ما اهانت کرد. اما علیآقا جوابش را نداد و بدون هیچ جواب و عکسالعملی، از مغازهاش بیرون آمدیم. این پیشامد، برای من تلخ بود. پیش و بیش از آنکه از فروشندهی بیادب ناراحت شوم، از همسرم رنجیده شدم که چرا این طور ذلیلانه عمل کرد.»
من که میدانستم علیآقا دلاور است، اما دلاوری صبور، دانستم که آن صحنه را عرصهی نبرد ندانسته و آن بیادب را قابل هماوردی ندیده است.
به خانم عزتخواه گفتم: به حکم طبیعت و فطرت، شما حق دارید که از این حادثه، رنجیده شوید و از همسرتان گلهمند باشید. من هم اگر ایشان را نمیشناختم، ممکن بود در ذهنم نکوهشش کنم، اما با شناختی که از علیآقا دارم، به یقین میدانم که به سبب مصلحتی پسندیده، با آن فروشنده دعوا نکرده است. شما که همسرتان را میشناسید و میدانید که ترسو و عاجز نیست. او همان دلاوری است که در نبرد با بعثیان، گردن کرگدنهای متجاوز را میشکست. حیف نیست که این دلیر صفشکن، با یک بی ادب ضعیف، درآویزد؟
به گمانم زمانی که آن فروشنده، بیادبی کرده، همسرتان در یک لحظه خواسته او را تنبیه کند، اما این آیهی قرآن به ذهنش آمده است:« وَ عِبادُ الرَّحْمنِ الَّذینَ یَمْشُونَ عَلَی الْأَرْضِ هَوْناً وَ إِذا خاطَبَهُمُ الْجاهِلُونَ قالُوا سَلاماً؛(فرقان: آیه 63)
و بندگان ( ناب خدای ) رحمان کسانیاند که بر (روی) زمین با آرامش و فروتنی راه میروند، و چون نادانان آنان را (به گفتار ناروا) طرف خطاب قرار دهند، آنان سلام (؛ سخنی مسالمتآمیز و دور از خشونت ) گویند."
به یاد دارم زمانی که با علی آقا در جبهه بودیم، به آیات و اوصاف عبادالرحمان، در آخر سورهی فرقان، که این آیه یکی از آنها است، علاقهمند بود وآنها را بسیار میخواند.
داشتن همسری دلاور و صبور، خوب است، نه داشتن همسری پرخاشگر و دعوا کن.
خانم عزتخواه، آرام شد و گفت:« بله. برای داشتن چنین همسری، خدا را شاکرم.»
علی اکبر مظاهری، نشریه افق خانواده، شماره ۲۴۶. ۸ شهریور ۹۶.
عضو شدن در کانال از زبان مشاور 👇
https://t.me/joinchat/AAAAADu7DLoLn9nLRpR6VQ
- ۹۶/۰۶/۱۹