فراغت ویژه برای همسران (۲)
پنجشنبه, ۲۷ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۴۶ ق.ظ
فراغت ویژه (۲)
آقای صلحجو و همسرش، همراه دو فرزندشان که یکی سهساله بود و دیگری یکساله، به مشاوره آمدند. خانم از بار گران زندگی به ستوه آمده و کم آورده بود؛ دیگر بریده بود. مشکلات و مسائل ناگواری مطرح کردند و چارۀ کار طلبیدند. خانم از سختیهای زندگی، سخت گلایه داشت و بیشتر از دست آقا مینالید. ایشان را به آرامش و صبوری دعوت کردم و به ریشهیابی مسائلشان پرداختیم. در نهایت، به این نتیجه رسیدیم که همۀ مشکلات به خستگی خانم از پرستاری و تربیت فرزندان مربوط میشود.
به آقای صلحجو گفتم: از وسایل شارژشونده چی دارید؟ چند وسیله را نام برد که یکی از آنها موبایل بود. گفتم: اگر مدّتی با موبایل کار کنید و باتری آنرا شارژ نکنید، چه میشود؟
گفت: «خاموش میشود.»
گفتم: باتری جسم و جان انسان، مانند باتری موبایل است؛ اگر مدّتی کار کند و شارژ نشود، خاموش میشود.
گفت: «منظورتان چیست؟»
گفتم: شما خوب میدانید و دارید میبینید که نگهداری و تربیت دو کودک خردسال، بدون داشتن کمککار، همۀ انرژی همسرتان را مصرف و همۀ اوقات او را پر میکند. افزونبر این، وظیفۀ خانهداری و شوهرداری و مهمانداری نیز بر عهدۀ اوست. نتیجۀ طبیعی این قضیه چنین میشود که همسرتان به ستوه میآید، از زندگی خسته میشود، خود را ناتوان مییابد، احساس درماندگی میکند. آنگاه است که زندگیتان آسیب میبیند.
وقتی خانم، خود را ناتوان یافت و امور زندگی را آشفته دید و شما را ناراضی یافت، علاوه بر خستگیهای جسمی و خالیشدن باتری جسم و جان، احساس بیلیاقتی و خودکمبینی خواهد کرد. این احساس حقارت، لذّت زندگی را از او میگیرد و به همهٔ زندگی، بیعلاقه میشود. او دیگر نمیتواند به خود افتخار کند. وقتی خستگی جسمی و آشفتگی عصبی و ناراحتی روحی و روانی در یک نفر جمع شوند، او را از پا درمیآورند و زمینگیر میکنند.
♦️ادامهٔ این پُست را فردا در همین صفحه دنبال کنید.
گزیده کتاب «فرهنگ خانواده»/ علیاکبر مظاهری
- ۹۸/۰۴/۲۷