فضائل امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) فرامکانی و فرازمانی است.
فضائل امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) فرامکانی و فرازمانی است.
«تغییر زمانه» مجوزی برای کنار گذاشتن ارزشهای اصیل نیست.
جوانان شیوه های «رفتار کریمانه» را مطالعه کنند.
«عشق حقیقی» مشروط به ثروت یا موقعیت اجتماعی نیست؛ دکتر مظاهری در گفت وگو با شفقنا ...
شفقنا- استاد اخلاق و خانواده با بیان اینکه خانواده های امروزی فاصلهٔ بسیاری با سیرهٔ علوی-فاطمی دارند، گفت: گویی این الگوهای بی بدیل را گم کرده ایم؛ باید با تطبیق آموزه هایشان با نیازهای روز، آنها را به زندگی امروز بازگردانیم.
حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر مظاهری در گفت وگو با شفقنا اظهار داشت: اگر قرار است کسی را به عنوان الگو برگزینیم، نخست باید امکان مشاهدهٔ عینیِ سبک زندگی او فراهم باشد. در جامعه در مواجهه با سبک زندگی معصومان(ع) معمولاً با این عذرآوری مواجه می شویم: «ما کجا و ایشان کجا؟». امام علی(ع) در نهج البلاغه پاسخی حکیمانه به این بهانه جویی ها داده اند.
وی افزود: ایشان در نامه به عثمان بن حنیف -و نیز در دیگر بخشهای نهج البلاغه- پس از توصیف ساده زیستیِ خود، خطاب به مردم می فرمایند: «شما نمی توانید همچون من زندگی کنید، اما فاصلهٔ خود را با من گسترده نسازید؛ با «ورع» و «اجتهاد» مرا یاری دهید.» این فراز از کلام امام (ع)، از جمله آموزه های همیشه زندهٔ اسلامی است که جامعهٔ امروز ما سخت بدان محتاج است.
وی ادامه داد: برخی با استناد به تغییرات زمانه، پیروی از الگوهای دینی را ناممکن می دانند درحالیکه اگر اقتدای به معصومان(ع) امکان پذیر نبود، قرآن پیامبر(ص) را «اسوهٔ حسنه» معرفی نمی کرد و ائمه(ع) مردم را به پیروی از خود ترغیب نمی کردند.
وی با ابراز نگرانی از فاصلهٔ عمیق خانواده های امروز با سیرهٔ علوی-فاطمی افزود: متأسفانه زندگی این بزرگواران در ذهن جامعه به افسانه ای دست نیافتنی تبدیل شده است؛ حال آنکه انسانیت و اخلاق -به عنوان مفاهیمی فرازمانی- همواره ثابت هستند همانگونه که در حدیث آمده: «کل مولد یولد علی الفطره.»
این کارشناس اخلاق و خانواده با اشاره به محبوبیت جهانی امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) -حتی در میان غیرمسلمانانی مانند جرج جرداق مسیحی- تأکید کرد: فضائل این دو معصوم، محدود به جغرافیا یا مذهب خاصی نیست؛ این آموزه ها در هر عصر و نسلی کاربرد دارند. تغییر زمانه مجوزی برای کنار گذاشتن ارزشهای اصیل نیست، بلکه باید با الهام از این اسوه ها، مسیر سعادت را هموار کرد.
مظاهری خطاب به اصحاب رسانه و فرهنگ گفت: رسالت ما کاهش فاصلهٔ جامعه با سیرهٔ علوی-فاطمی است. گویی این الگوهای بی بدیل را گم کرده ایم؛ باید با تطبیق آموزه هایشان با نیازهای روز، آنها را به زندگی امروز بازگردانیم.
وی با تشریح مهریهٔ نمادین حضرت زهرا(س) -که تنها به فروش زره امام علی(ع) محدود شد، افزود: امروزه جهیزیه های میلیاردی و مهریه های سنگین، به آفتی برای ازدواج تبدیل شده است. این در حالی است که پیامبر(ص) حتی هزینهٔ جهیزیهٔ دخترشان را از محل مهریه تأمین کردند. این سنتِ خردمندانه در تقابل با «جاهلیت مدرنِ» قرن بیست و یکم قرار دارد.
وی با انتقاد از مطالبات غیرمنطقی جوانان مانند درخواست خانه های مجلل هشدار داد: دوری از ساده زیستی فاطمی، جامعه را به ورطهٔ آسیبهای اجتماعی کشانده است. بازگشت به فضیلت هایی مانند قناعت و کرامت انسانی، تنها راه نجات است.
این استاد اخلاق با اشاره به عشق بی آلایش علوی-فاطمی گفت: عشق حقیقی، مشروط به ثروت یا موقعیت اجتماعی نیست. دیوان شعر منسوب به امام علی(ع) گواهی است بر این رابطهٔ بهشتی: «ما چون کبوترانی در آشیانه ای واحد بودیم که از طراوت و شادابی یکدیگر بهره مند می شدیم.» شرطی سازی عشق با مادیات، آن را به بندی آهنین تبدیل می کند که پرواز را ناممکن می سازد.
وی با اشاره به افزایش طلاق در دوران عقد، ریشهٔ این معضل را در «شکستن کرامتها» دانست و افزود: مجادلات بی پایان، توقعات فراواقعی و ناسزاگویی ها، شیرازهٔ خانواده را از هم می پاشد. در حالی که در زندگی علوی- فاطمی حتی یک مورد نزاع ثبت نشده است؛ نه به دلیل معصومیت، بلکه به سبب پرهیز از مطالبات خارج از توان طرفین.
مظاهری در پایان بر لزوم آموزشهای پیش از ازدواج تأکید کرد و گفت: جوانان باید با مطالعهٔ شیوه های «رفتار کریمانه» و دریافت مشاوره های تخصصی، پیوندی محکم بر پایهٔ احترام متقابل شکل دهند.
متن کامل مصاحبه
https://fa.shafaqna.com/news/2050126/
۷ خرداد ۱۴۰۴
🌐 http://mazaheri.andishvaran.ir
#علیاکبر_مظاهری_اصفهانی _
#پایگاه_اندیشوران_حوزه
🌐 http://mazaheriesfahani.blog.ir/
#وبسایت_علیاکبر_مظاهری
ما را در رسانههایمان دنبال کنید 👇
🌐 http://zil.ink/mazaheriesfahani?v=1
🌐 https://eitaa.com/Mazaheriesfahani
#علیاکبر_مظاهری
- ۰۴/۰۴/۱۲