راویان ازدواج (3)
راویان خوب ازدواج (3). دختران و انتخاب همسر (14)
» ارجمند ترین وساطت ها
فرهنگ ها، چه خوب ها چه بدها، به تدریج ایجاد می شوند. باورها، عقیده ها، عادت ها، فضیلت ها، رذیلت ها، و همه خصلت های آدمیان و جامعه ها، اندک اندک پدید آمده اند و کم کم رشد کرده اند و ای بسا از نسلی به نسلی دیگر منتقل می شوند و برخی شان تا چندین نسل پیش می روند.
رگ رگ است این آب شیرین و آب شور / در خلایق می رود تا نفخ صور 1
نیز فرهنگ ها تمدن می سازند. جانمایه تمدن ها، فرهنگ مردمان است.
تمدن اسلامی
پیامبر اکرم و امامان - علیهم السلام - با گفتار و کردار خود،... تمدن اسلامی را ساختند. ایشان با گفتارشان آموزه هایی را به مسلمانان می آ موزاندند و با کردارشان آموزه هایی دیگر را به مردمان می نمایاندند.
از مسائلی که آن بزرگواران به مردمان گفتند و نمایاندند، «فرهنگ خانواده» بود، که «ازدواج»، بخشی از این فرهنگ است.
سیرت رفتاری و گفتاری پیامبر و امامان این بود که ازدواج، امری طبیعی و غریزی و فطری است و جزو زندگی است و باید در جای خود باشد و همانگونه که آدمیان، برای استمرار حیات خود، نیازمند آب و غذا و هوایند، نیازمند ازدواج اند.
راویان...
سخن اکنونی مان در باره راویان ازدواج است.
پیامبر و امامان، هم خود راوی ازدواج بودند، هم دیگران را به این کار تشویق می کردند.
در پست پیشین، از کردار ایشان نوشتیم، اکنون از گفتارشان می گوییم:
1. رسول الله: «مَنْ عَمِلَ فِی تَزْوِیجٍ بَیْنَ مُؤْمِنَیْنِ حَتَّى یَجْمَعَ بَیْنَهُمَا زَوَّجَهُ اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَلْفَ امْرَأَةٍ مِنَ الْحُورِ الْعِینِ کُلُّ امْرَأَةٍ فِی قَصْرٍ مِنْ دُرٍّ وَ یَاقُوتٍ وَ کَانَ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ خَطَاهَا أَوْ بِکُلِّ کَلِمَةٍ تَکَلَّمَ بِهَا فِی ذَلِکَ عَمَلُ سَنَةٍ قِیَامٍ لَیْلُهَا وَ صِیَامٍ نَهَارُهَا؛ هر کس برای ازدواج زن و مرد مومنی بکوشد تا خدا وند آن دو را به همسری هم در آورد، خداوند هزار همسر بهشتی نصیب او می کند و برای هر گامی که در این راه بر می دارد و هر سخنی که برای این کار می گوید، ثواب یک سال عبادت می برد.» 2
2. امیر مومنان: «أَفْضَلُ الشَّفَاعَاتِ أَنْ تَشْفَعَ بَیْنَ اثْنَیْنِ فِی نِکَاحٍ حَتَّى یَجْمَعَ اللهُ بَیْنَهُمَا؛ بهترین وساطت ها آن است که در کار ازدواج زن و مردی وساطت کنی تا خداوند آنان را به همدیگر برساند.» 3
3. امام صادق: «مَنْ زَوَّجَ أَعْزَباً کَانَ مِمَّنْ یَنْظُرُ اللهُ إِلَیْهِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ؛ کسی که مجردی را همسر دهد، خداوند در قیامت به او (به نظر لطف) می نگرد.» 4
احادیث، در این باب، بسیار است، که در مجالی دیگر به آن ها می پردازیم.
باور قلبی
اگر قلب انسان، این کردار و گفتار پیشوایان معصوم را از بن جان باور کند، دیگر از عواقب احتمالی کار نمی ترسد. و دیگر برایش مهم نیست که دیگران در باره کار او چه بگویند. او کار راویگری و میانجیگری ازدواج را، قربه الی الله، انجام می دهد، وظیفه اش را به دقت انجام می دهد و نتیجه را به خدا وامی گذارد.
{ادامه دارد}
1. مولوی، مثنوی معنوی.
2. وسائل الشیعه، ج 20، ص46، حدیث 24996.
3. الکافی، ج 5، ص331، حدیث 1.
4. همان، حدیث 2.
خواستم نظرتون و در مورد سایت تبیان بدونم قسمت همسر گزینی، ب نظر شما این شیوه معرفی ک دختر خود را برای ادواج ب سایت معرفی کند و پسر هم از اون سایت ب دختر خانوم معرفی میشود این شیوه معرفی کردن ک خود دختر اقدام ب ثبت نام کرده و پسر از این موضوع هم با خبر است باعث نمیشود عزت دختر شکسته شود؟