آفتی دانهدرشت
آفتی دانهدرشت
نویسنده: علیاکبر مظاهری
◽️پرسش
خانمی متأهل و دانشجو پرسیده است:
«من متأهلم. به حفظ زندگیام علاقهمند و پایبندم. همسرم دنبال ازدواج موقت است؛ نه یکبار. بهتکرار. چگونه زندگیام را حفظ کنم؟ کمکم کنید.»
◽️پاسخ ما:
🔻 تحلیل مسئله:
ما اکنون در مشاورههایمان، شاهد رواج پدیدهٔ تنوعطلبی همسرانیم. این پدیده دارد از زندگیهای همسران، دمار برمیآورد. از هنگامی که وسایل ارتباط جمعی، بهویژه موبایل، رواج یافته، حجم این آفت، بزرگتر شده است؛ مانند رشد غدههای سرطانی. اکنون چه باید کرد؟
🔻 پاسخ اصلی:
اکنون چنین کنید:
۱. ریشهیابی
نخستین گام، در راه زدودن آفت، شناسایی ریشهها و خاستگاههای آن است. این ریشهیابی، در عرصهٔ مشاورهٔ خانواده، نتایج شایانی دارد. در هیچجا مانند مشاورهٔ خانواده، علتهای این آفتهای خانوادگی کشف نمیشود.
تا ریشههای یک آفت شناسایی نشود، زدودن آن یا ناممکن است یا سختممکن.
ریشهای دانهدرشت: کمکاری همسران
اگر کدبانویی غذایی خوشخوراک در خانه تهیه نکند، ساندویچخواری خیابانی اعضای خانواده، افزون میشود.
خلاف واقعیت است که ما بتوانیم اعضای خانواده را به نان فطیر و خورش بدپخت قانع کنیم. بعید است که ایشان، در کوچه و خیابان، به غذاهای بیرونی ناخنک نزنند. اگر دیندار باشند، حلال و پاکیزه میخورند، وگرنه، حرامخواری میکنند یا آلودهخواری.
این قاعده را به همهٔ جنبههای زندگی تعمیم دهیم؛ مسائل جنسی، عاطفی، نظافتی، اخلاقی.
کم نیستند همسرانی که از کمکاری همسرشان، در این زمینهها، گلایه دارند؛ گلایههایی که اغلب بهحق است.
ما باید برای خوشبختیمان تلاش کنیم.
ریشههای دیگر را با مطالعه و مشاوره و تفکر، بیابید.
۲. افراط پسندیده
از لفظ «افراط»، ناپسندی به ذهن میآید. بلی، افراط، ناپسند است؛ اما استثناهای اندکی نیز دارد. گاهی افراط، پسندیده است، بلکه لازم است.
یکی از آن موارد، افراط در اشباع همسر است. باید چشم و دل همسر را سیر و پر کرد، اگرچه زحمت داشته باشد. میارزد. سودمند است. نتایجی خجسته دارد.
در این باره، در کتاب «آداب عشقورزی» بهتفصیل نوشتهایم. بخوانید. بهخصوص این موضوع را: «گر زنان چنین کنند». «اگر مردان چنین کنند».
۳. قناعت
قناعت، همهجا خوب است، در عرصهٔ مسائل جنسی و عاطفی، خوبتر است. در این باره، در رسانههای «از زبان مشاور»مان بسیار سخن گفتهایم. واژه «قناعت» را سرچ کنید، مییابید. قناعت به همسر خویش را بیشتر جستوجو کنید.
۴. چشمپوشی بزرگوارانه
هرگز پردههای اسرار را کنار نزنید. مطلب را بهصراحت به رخ همسرتان نکشید. بیپروا میشود. «آب از سرمان گذشت» را در نظر میآورد. تغافل کنید؛ چشمپوشی بزرگوارانه.
مسئله را به خانوادهتان، دوستانتان، خالهزنکان و دادگاه، نکشانید. کار خرابتر میشود.
۵. مشاوره با مشاوری دانا و توانا
حدود هشتاد درصد این مسائل، در مشاورهٔ حوصلهمندانه، با مشاوری دانا و توانا، حل میشود.
۶. دارو درمانی
برخی از سیریناپذیریهای بیمارگونه، تنوعطلبیهای بوالهوسانه، نیازمند درمان است. این را مشاورتان تشخیص میدهد، و اگر لازم بود، به روانپزشک ارجاع میدهد.
فعلاً به همین مقدار اکتفا میکنیم. اگر نیاز بود، باز با ما مشاوره کنید.
خداوند رحیم و رحمان، یاورتان باشد.
۲۶ شهریور ۱۴۰۰
📌برای دنبال کردن رسانههایمان به لینک زیر مراجعه کنید:
🌐 zil.ink/mazaheriesfahani?v=1
- ۰۰/۰۸/۱۴